Έχουμε πιο πολύ δύναμη παρά θέληση.
Κι αυτό πιο συχνά συμβαίνει για να δικαιολογηθούμε στους ίδιους τους εαυτούς μας, γιατί φανταζόμαστε τα πράγματα για αδύνατα.
Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό

Πρόγραμμα νέας γενιάς σε δράση και ανταλλαγή νέων

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέας Γενιάς σε Δράση του Ινστιτούτο Νεολαίας, το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία Λέσβου η "ΚΥΨΕΛΗ" και το Κέντρο Διημερεύουσας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία η "ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ" της Κύπρου  πραγματοποίησαν ανταλλαγή νέων κατά τα χρονικά διαστήματα από 26/9/2008 ως 4/10/2008 και από 4/7/2009 ως 13/7/2009 αντίστοιχα. Οι συμμετέχοντες και από τους δύο φορείς ήταν γύρω στα 60 άτομα μαζί με τους συνοδούς.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε 75% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος Νέας Γενιάς σε Δράση.

Μέσω του προγράμματος επιτεύχθηκε η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, η συζήτηση και η αναφορά των δράσεων των συγκεκριμένων κέντρων, οι επισκέψεις σε διάφορους φορείς σχετικούς με την αναπηρία που στόχο είχαν την ενημέρωση, την εξέλιξη και την προόδο, η επαφή πολιτισμών με διαφορετικά ήθη και έθιμα και τέλος η δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας.

Αυτό που πρέπει να προστεθεί είναι ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία στα παιδιά να ταξιδέψουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας που οι περισσότεροι προέρχονταν από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Τέλος η επιτυχή έκβαση του προγράμματος οφείλεται στην ακούραστη και με υπομονή συνεργασία των εργαζομένων του Ινστιτούτου Νεολαίας.